Ταξίδι στην χερσόνησο της Αρτάκης-Κυζίκου

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του ΠΑΚΕΘΡΑ,

Μετά τα δύο ημερήσια ταξίδια στην περιοχή της Αίνου στις 20-3-2016 και στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στις 17-4-2016, σας γνωρίζουμε ότι σχεδιάζεται ένα διήμερο ταξίδι στις 22 και 23 Οκτωβρίου με προορισμό τη χερσόνησο Αρτάκης-Κυζίκου, στη Μικρασιατική παραλία της Προποντίδας.

Εκτιμούμε ότι το ταξίδι πρέπει να γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα για δύο λόγους:

  1. Την σημαντική αδυναμία μακράς πρόβλεψης του καιρού στα τέλη Οκτωβρίου σε συνδυασμό με την εύλογη απαίτηση του ταξιδιωτικού γραφείου για την άμεση δέσμευσή μας (μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 10-10-2016) και
  2. Το σχετικά υψηλό κόστος λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο ταξίδι μεγάλο λεωφορείο και άρα, με την υποχρεωτική χρήση του μικρού των 20 θέσεων, το κόστος μετακίνησης σχεδόν διπλασιάζεται. Η προσφορά του πρακτορείου ήταν 70 ευρώ/άτομο με τη διανυκτέρευση.

Με χρήση ΙΧ αυτοκινήτων αντιμετωπίζονται εν μέρει οι δύο παραπάνω αδυναμίες διότι:

  1. Το συνολικό κόστος θα είναι περί τα 50 ευρώ/άτομο
  2. Εάν η τελική πρόβλεψη του καιρού δεν επιτρέπει το ταξίδι μπορούμε να προσανατολιστούμε σε επιλογή άλλης περιοχής ελληνικού ενδιαφέροντος εντός Βαλκανίων (πράγμα που συχνά συμβαίνει στα ταξίδια μας).

Μειονέκτημα της επιλογής αυτής είναι η περιορισμένη δυνατότητα της ομάδας να βρίσκεται συνεχώς μαζί στο ταξίδι.

Πρόγραμμα πρώτης ημέρας.

Αναχώρηση στις 07:00 από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ. Διαδρομή: Σύνορα – Κεσσάνη – Καλλίπολη – Λάμψακος (με πλοίο) –Εδιντζίκ – Αρτάκη (τακτοποίηση σε ξενοδοχείο) – Ερείπια Αρχαίας Κυζίκου – Αρτάκη (περιπλάνηση – διανυκτέρευση).

Ταξίδι στην χερσόνησο της Αρτάκης-Κυζίκου: ΧΑΡΤΗΣ

Πρόγραμμα δεύτερης ημέρας (μετά από κατά το δυνατόν σύντομο πρωϊνό).

Αρτάκη (Erdek) – Γωνιά (Ocaklar) – Ρόδα (Narlı) – Χαράκι (Ilhanköy) – Δρακούντα (Doğanlar) – Βαθύ (Turan) – Κατάτοπος (Ormanlı) – Λαγγάδα (Ballıpınar) – Διαβατή ( ayaҪ ğzı) – Καστέλλι (Kestanelik) – Μηχανιώνα( akҪ ılköy) – Πέραμος (Karşiyaka) – Αρμενοχώρι (Tatlısu) – Κάτω Χωριό (Aşağıyapıcı).

Επιστροφή σε Ξάνθη με πιθανή επίσκεψη στην μικρή αρχαία επί της Προποντίδος πολιτεία Πάριον (Kemer) που απέχει περί τα 10 χιλ από τον κεντρικό δρόμο προς Λάμψακο.

Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε στο pakethra@gmail.com ή στο 6945-805486

  1. την επιθυμία συμμετοχής σας και
  2. την διάθεση ή όχι αυτοκινήτου (ήδη υπάρχουν δύο διαθέσιμα αυτοκίνητα και περί τις έξη συμμετοχές).

Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί τομίδιο σχήματος Α5 64 σελίδων με αναλυτικές περιγραφές της χερσονήσου γραμμένες περί το 1900 (από τα περιοδικά Ξενοφάνης και Μικρασιατικά Χρονικά).

Οι έχοντες διαβατήριο να το πάρουν γιατί μειώνεται ο χρόνος ελέγχου στα σύνορα.